Tisak na majice

Trebate majicu za Vašu tvrtku, caffe bar, udrugu, klub ili događaj, izaberite iz široke palete boja i modela iz našeg kataloga i zatražite ponudu.


Digitalna tehnologija je unaprijedila mogućnosti tiska na majicama i pojavile su se mnoge nove metode tiska, ali tradicionalni sitotisak i dalje se dobro drži. Načini tiska poput termo transfera koji uključuju kombinaciju temperature i pritiska mogu biti odlična opcija, ovisno o tome što trebate. Ovdje ćemo predstaviti metode tiska koje koristimo za tisak na majice, tako da svoje ideje možete staviti na majice i pripremiti dizajn za prodaju ili promociju.

Tehnike tiska na majice

  • Sitotisak
  • DTG (direct to garment)
  • Tisak termo transferima
    • Sublimacijski ispis
    • Plastisol transferi
    • Vinil za termo transfer

Sitotisak

Sitotisak je najprikladnija tehnika tiska kod većih količina, od 20 kom. na više. U sitotisku koristimo boje na bazi vode a otisak se odlikuje dugim vijekom trajanja u svim uvjetima korištenja. Sitotiskom tiskamo i radnu odjeću i odjeću koja zahtijeva veću otpornost na pranje.

DTG (direct to garment)

DTG je inkjet tehnologija koja može otisnuti vrlo realistične slike i motive na majicu. Majice koje se tiskaju DTG tehnologijom moraju imati sastav od minimalno 50% pamuka. Najveća prednost DTG tiska je u tome što izrada tiska na majice traje svega nekoliko minuta od poslane pripreme.

Ovom tehnologijom tiska se može napraviti i jedna majica s dizajnom u coloru pa je kao takva pogodna za izradu majica za razne prigode kao što su rođendani, godišnjice, djevojačke ili momačke večeri.

Naš DTG printer može printati i bijelom bojom pa se tako proširuje spektar boja majica koje se mogu tiskati.

Termo transfer

Proces tiska termo transferima je najzahtjevniji način tiska. Željeni motiv se najprije ispisuje na papir a potom se termo prešom preslikava na majicu.

Postoje više vrsta termo transfera a jedan od njih je sublimacijski tisak. Za razliku od ostalih tehnika termo transfera, sublimacijski tisak se radi isključivo na poliesterskim majicama. Sublimacijska tinta s papira, pod temperaturom i pritiskom prelazi iz krutog u plinovito stanje i kao takvo se spaja dubinski s poliesterom i ostavlja otisak duboko u materijalu pa se boja ne osjeća na dodir.

Druga vrsta su plastisol transferi koji su slični sitotisku samo što se tisak motiva najprije tiska na silikonski papir a zatim se termo  prešom prenosi na majicu. Ovom tehnikom se postiže visoka pokrivnost boje na majici jer boja ne ulazi u niti tkanja nego se zalijepi na površinu majice.

Još jedna metoda tiska na majice, ujedno i najčešća kad se radi o tisku na sportske dresove ili majice je tisak termo vinil folijama. Ovaj postupak zahtijeva korištenje rezača folije koji izreže dizajn ili slova na foliji koji se prešom zalijepe na majicu. Ukoliko imate dizajn u više boja, tada se vinil prethodno printa na solventnom prineru te se naknadno reže na konturnom rezaču i lijepi na majicu. Ovakav način tiska pogodan je za tisak na dresove, torbe, ruksake i sl.